Esküvői helyszínek a Balatonon

Esküvői helyszínek a Balatonon. Magyarország számos, csodaszép esküvői helyszínnel büszkélkedhet. A választás nem könnyű, mert szinte minden kategóriában rengeteg lehetőség van.

Az esküvői helyszín tervezésénél szinte minden ifjú párnak megfordul a fejében a Balaton. Mi lenne, ha a ”magyar tenger” közelében mondhatnánk ki a boldogító „IGEN”t?

Ez manapság már nem is olyan elképzelhetetlen. Mára a Balaton környékén számos hely nyújt fantasztikus környezetet az esküvő teljes körű lebonyolítására. Az ifjú párnak nincs más dolga, csakhogy ki válassza a számára legmegfelelőbbet. Szeretnénk bemutatni nektek 10 +1 esküvői helyszínt a Balatonon, ahol megszervezhetitek a számotokra tökéletes esküvőt.

Tópart Hotel - Balatonvilágos
Budavári Hilton - Budapest 2

10 + 1 különleges, mesebeli esküvői helyszín a Balaton környékén.

 

1. Aszófő – Szent László római katolikus templom. Romtemplom

Oltára a 18. századból való, empire szószéke 1894-ből. Oltárképét, ami Szent Lászlót ábrázolja, amint vizet fakaszt a sziklából, Pesky János pesti képíró festette 1824-ben.

Aszófő már a római időkben is lakott volt, neve száraz völgyet jelent. Első okleveles említése 1093-ból származik, a tihanyi apátság birtokaként említik „Azzofeu” néven. A településen áthaladó Séd, vagy más néven Vékény-patak egykori malmainak kereke még látható.

 

2. Balatonfüred – Vitorlás tér és Tagore sétány

A festői környezetben elhelyezkedő Balatonfüred, az Anna-bálokról híres város ideális esküvői helyszínként szolgál. Számos lehetőség közül választhatnak a párok. Fénykép készítéshez ajánlott a Balaton (a parton, vitorláson vagy hajón), vagy a Tagore sétány csodaszép környezete, ahol számos helyszín áll a rendelkezésre.

 

3. Vonyarcvashegy – Szent Mihály domb tetején található kápolna

A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halászkápolnája. Ez a hely egy eldugott kis ékszerdoboz, ahol megáll az idő és a káprázatos panoráma első pillantásra magával ragadja a jegyespárt és vendégeiket.

 

4. Keszthely – Festetics kastély

Keszthely kiemelkedő műemléke és az egyik legexkluzívabb esküvői helyszín. A Kastélyt Festetics Kristóf kezdte el építeni 1745-ben. Mai formáját 1883-87 között nyerte el. Az egyik legimpozánsabb terme, ami egy tökéletes esküvői fotózásra is alkalmas a déli szárnyban található könyvtárterem.

 

5. Badacsony: Rizapuszta – Tölgyes Kúria

Előkelő környezettel, és gyönyörű balatoni kilátással mesébe illő esküvői helyszín.

 

6. Balatonvilágos – Tópart Hotel

Langyos, sekély víz, kellemes parti szellő, csobogó hullámok, ősfákkal tarkított kert, privát móló, ezek mind tökéletes feltételei egy remek esküvői helyszínnek. Balatonvilágoson a Tópart Hotel ezt az idillt kínálja a házasulandóknak, panorámás rendezvényteremmel valamint a tóra néző terasszal. A ceremóniát a vízparti környezet is feledhetetlenné teszi.

 

7. Siófok – Egy Csipet Nádas

A töreki erdő közepén található hangulatos nádfedeles, időtálló nyugalmat árasztó esküvői helyszín egy remek választás az ifjú pároknak. A hely különlegessége, hogy az étteremben saját fűszerkertből származó fűszereket használnak. A kulináris kínálata szerteágazó. Fő szempontjuk az egészséges, változatos táplálkozás így az esküvői menü garantáltan a legjobb kezekben fog elkészülni.

 

8. Fonyód – Panoráma sétány

Fonyód nemcsak a legforgalmasabb balatoni kikötő, de itt található a leghosszabb móló is. Itt minden a romantikáról szól. Gyönyörű fényképek készülhetnek a 464m hosszú lélegzetelállító, legendás Emberpár szobránál, a Várhegyen, vagy pedig a Sipos hegy kilátóján, ahonnan az egész Balatonra rálátásunk nyílik.

 

9. Tihany – Tihanyi Apátság

Tihany az a település, amiről egyöntetűen elmondható, hogy esküvőre termett. Nem csak tökéletes panorámával a háttérben pózolhatunk, de akár hajóra szállva is megörökíthetjük boldogságunk pillanatait. Júniusi, júliusi fotóhelyszínnek a Tihanyi levendulás is mesés a közel 30 hektáron elterülő levendulával és a több ezer odavonzott pillangóval. A csodálatos környezetben kültéri szertartást is álmodhatunk magunknak, akár a vízparton, a vízre szállva vagy a tihanyi echó által visszhangozva is kimondhatjuk az igent.

 

10. Balatonboglár – Jankovich Telep

Balatonboglár legszebb üdülőtelepe, mint esküvői helyszín: gyönyörű környezetben, platán fák árnyékában várja az ifjú párt és vendégeit. Jelentős borpincészete révén 1987-től a “Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa”

 

11. Balatonlelle – Majtényi Présház

A balatonlellei Kishegy tetején található az 1784-ben épült présház. Jelenleg étteremként és pinceként is funkcionál az épület, ahol a Konyári Pincészet vörösborait érlelik barrique hordókban. Az étterem teraszáról belátni az egész északi partot, Keszthelytől egészen Balatonfüredig.

 

10 + 1 OK, amiért megéri Balatonon a Hethland Zamárdi VSZ Üdülőben tartani az esküvőtöket:

 

1. Pénztárcabarát

Ha pénztárca barát esküvői helyszint kerestek mesés környezetben, akkor a Zamárdiban található Hethland Zamárdi VSZ Üdülő a TI esküvői helyszínetek.

 

2. Privát partszakasz

Saját, privát balatoni partszakaszának köszönhetően remek adottságokkal rendelkezik, festői környezetben ünnepelhetitek a nagy napot.

 

3. Festői környezet

Tihanyi Apátsággal a háttérben az esküvő egyszerűen mesés. Sokan álmodnak arról, hogy a Tihanyi Apátságban legyen az esküvőjük. A Zamárdiban található Hethland Zamárdi VSZ Üdülő ezt a csodálatos hátteret elétek varázsolja.

 

4. Étterem a helyszínen.

Nálunk nem kell aggódni az ellátás miatt. A teljes Catering szolgáltatásról a Ferde Fenyő Étterem és Grill terasz profi csapata fog gondoskodni. A jól képzett szakácsok elkészítik az általatok megálmodott tökéletes menüsort.

 

5. Az ételkínálat mellet az italszolgáltatás is helyben megoldott.

Természetesen nálunk a vendégek nem maradhatnak szomjan. A balatoni régióból származó kiváló boraink, hűsítő koktéljaink, valamint a Zamárdiban főzött díjnyertes Fenegyerek pálinka gondoskodik a garantált jó hangulatról.

 

6. Nincs időkorlát.

Meddig tart nálunk a mulatság? Ameddig bírjátok? 😊

 

7. Balatoni esküvői helyszín szállás lehetőséggel?

Így van a Hethland Zamárdi VSZ Üdülő pont ilyen. Ha elfáradnátok a nagy ünneplésben, máris lepihenhette a csak egy lépésre a főépületben található szobákban, vagy akár közvetlenül a kerthelyiség mellett húzódó Retro apartman-soron.

 

8. Ingyenes zárt parkolási lehetőség.

Korlátozott számban kamerával őrzött, ingyenes parkolási lehetőséget tudunk biztosítani az esküvőre érkező vendégek részére.

 

9. Gyereksarok

Gyereksarok, játékok a legkisebbek számára, hogy egy percig se unatkozzanak, illetve, hogy a szülők is mulathassanak.

 

10. Naplemente

Nézzétek végig az első közös napfelkeltét összebújva a Hethland Zamárdi VSZ Üdülő saját mólóján. (vigyázzatok, mert kamerával őrzött terület 😊)

 

És még egy fontos érv, ami segíthet dönteni:

11. Horgászat

Nálunk horgászhattok 😊 (és ha nem lenne felszerelésed, vagy napi jegyed, a mi horgászboltunkban mindezt be is szerezheted).

 

Ha nem csak a Balaton partján keresel esküvői helyszínt, akkor olvasd el ezt is.

Keressen minket bizalommal

Tekintse meg további cikkeinket.